Premierul Poloniei, conservatoarea Beata Szydlo, a arătat că discriminarea practicată de marile companii în privinţa calităţii alimentelor comercializate în ţările central şi est-europene este inacceptabilă, cu ocazia participării sale la o reuniune a Grupului de la Vişegrad, care a avut loc vineri în Slovacia.

Inf. 497 - Beata Szydlo Polonia

„Discriminarea deliberată împotriva consumatorilor, pe baza ţării lor de origine, este inacceptabilă şi avem dreptul să cerem tratamentul egal pe care îl merităm de alţi parteneri din UE, inclusiv de la instituţiile UE”, a spus Szydlo, citată de agenţia naţională de presă din Polonia, PAP.

„Salutăm decizia Comisiei Europene de a începe munca de clarificare a standardelor duble în privinţa calităţii alimentelor”, a mai precizat premierul polonez în cadrul summit-ului intitulat „Pentru produse de calitate egală pentru toată lumea”.

Ţările Grupului de la Vişegrad (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria) au acuzat în urma a multiple teste că marile companii comercializează sub acelaşi brand produse cu compoziţii diferite, de calitate inferioară, în statele central şi est-europene, faţă de cele din ţările occidentale.

Cu această problemă se confruntă şi România, fapt confirmat de testele efectuate de autorităţile române. Analizele făcute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în iunie 2017 arată că 9 din 29 de produse comercializate atât în supermarketurile din România, cât şi în cele din Germania, Olanda şi Belgia prezintă diferenţe faţă de valorile calorice înscrise pe etichete, dar şi faţă de cele ale produselor din alte ţări, respectiv a nivelului proteinelor, a conţinutului de grăsime, a clorurii de sodiu şi a aditivilor alimentari.

Sursa foto: Facebook/Beata Szydlo

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu