Muzeul Luvru din Paris, cel mai popular din lume, a refuzat să expună controversata sculptură „Domestikator” a unui sculptor olandez contemporan, explicită din punct de vedere sexual, informează EuroNews.

Sculptura geometrică înaltă de 12 m, confecţionată de sculptorul olandez Joep van Lieshout din oţel, lemn şi fibră de sticlă, poate fi interpretată ca reprezentând un personaj uman roşu, care penetrează o fiinţă cu patru picioare.

Ea ar fi trebuit să apară în cadrul unei expoziţii de artă contemporană, organizată de Luvru, dar a fost respinsă, fiind expusă în cele din urmă lângă Centrul Georges Pompidou din Paris,  unde vizitatorii au posibilitatea să o exploreze pe dinăuntru.

Inf. 502 - Sculptura Pompidou Sex

Muzeul Luvru nu a prezentat o explicaţie oficială, dar se spune că refuzul a fost generat de atitudinile negative exprimate în social media privind expunerea statuii în spaţiul public.

Sculptorul olandez s-a arătat nedumerit, cu atât mai mult cu cât creaţia sa a fost expusă timp de 3 ani în Bochum, Germania, fără să nască controverse.

„Nu cred că este foarte explicită sexual. Nu ştiu ce pot face să fie mai puţin explicită sexual. Este numită Domestikator, este despre domesticire, ceea ce este de fapt ceva bun. Este modalitatea în care oamenii au început să folosească animalele în agricultură pentru a-şi îmbunătăţi propria viaţă, revoluţia industrială”, a precizat van Lieshout.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu