Centrul de Studii Turce al Facultăţii de Istorie, Universitatea din Bucureşti, a fost inaugurat vineri în prezenţa ambasadorului Republicii Turce în România, Osman Koray Ertaşcu ocazia primei conferinţe internaţionale „Arheologia Otomană în România. Provocări, realităţi, perspective”, care se desfăşoară în perioada 20-21 octombrie, la Bucureşti.

Inaugurarea Centrului a coincis cu deschiderea festivă a conferinţei, organizată de Centrul de Studii Turce, în parteneriat cu TIKA – Agenția de Cooperare și Colaborare Turcă și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”,  şi cu deschiderea expoziţiei „Cartografia cetăţilor medievale dispărute din Dobrogea”, proiect al Asociaţiei Pro-Noviodunum, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea “Gavrilă Simion”, Facultatea de Istorie şi Ştiinte Politice din cadrul Universităţii “Ovidius” Constanţa şi Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa.

Triplul eveniment pune astfel în valoare patrimoniul cultural mărturie al relaţiilor istorice întinse pe mai multe secole între spaţiul românesc şi spaţiul turc.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Sursa foto: Facebook/Centrul de Studii Turce

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu