Cazurile de hărţuire sexuală se petrec şi în cadrul instituţiilor europene, relevă destăinuiri pe social media şi mărturii colectate de presă de la diverse persoane, femei şi bărbaţi, care lucrează în aparatul politic şi administrativ de la Bruxelles.

Potrivit publicaţiei Politico, 87 de femei şi 6 bărbaţi şi-au mărturisit experienţele traumatizante în care au fost hărţuiţi şi agresaţi sexual rubricii specializate a publicaţiei. Alte cazuri similare au apărut recent în Le Figaro şi The Sunday Times.

Mărturisirile se referă la contracte de muncă oferite în schimbul favorurilor sexuale, tinere trimise să negocieze aspecte legislative de asemenea în schimbul favorurilor sexuale, femei agresate în toalete, obligaţia unui membru al staff-ului unui europarlamentar de a-i găsi prostituate, bărbaţi agresaţi şi trimişi apoi în concediu.

Alte 50 de mărturisiri au fost strânse de una dintre victime, Jeanne Ponte, care a vorbit despre aceste cazuri în paginile Le Figaro.

Alte victime, precum Gráinne Hutton, au făcut referire la experienţele lor pe Tweeter sau Facebook. Mesajul lui Hutton se referă la hărţuirile zilnice făcute de angajatorul ei de la Bruxelles.

#Metoo. Pentru că atunci când a venit vorba să avansez în carieră la Bruxelles, dar trebuia să îl văd şi să lucrez pentru el în fiecare zi, am ales să plec.

Victimele reclamă faptul că, în mediul restrâns de la Bruxelles, este greu să te destăinui cuiva, fără teamă de a suferi consecinţe în carieră.

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu