Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezmințit informațiile de presă potrivit căreia premierul britanic, Theresa May i-ar fi cerut, obosită, ajutorul, la cina pe care au avut-o săptămâna trecută, iar cancelarul german Angela Merkel s-a declarat „furioasă” din cauza scurgerii lor în public. Liderii europeni se tem că asemenea informaţii ar putea periclita negocierile pentru Brexit.

Reacţiile celor doi vin după ce Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat informaţii transmise de o sursă, potrivit cărora May s-ar fi plâns de dificultăţile pe care le are în interiorul Partidului Conservator, pe care îl conduce, şi ar fi arătat „neliniştită, descurajată şi lipsită de entuziasm”.

Consilierul lui Jean-Claude Juncker, Martin Selmayr, o adevărată „eminenţă cenuşie” de la Bruxelles, a fost acuzat de un fost consilier al Theresei May că ar fi stat la baza scurgerilor de informaţii, pentru a pune în dificultate guvernul britanic. Oficialul european a respins acuzaţiile în termeni duri, pe Twitter, susţinând că această alegaţie este un atac la adresa Uniunii Europene.

Theresa May şi guvernul britanic nu au comentat pe marginea informaţiilor din presa germană şi presa britanică.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu