Joi şi vineri se desfăşoară la Cernăuţi forumul internaţional „Intermarium – de la proiect informaţional la realitate civilizaţională”, informează Agenţia BucPress.

La forum participă politicieni, experţi, jurnalişti, oameni de ştiinţă din Ucraina, România, Republica Moldova, Polonia, Lituania şi Rusia. Scopul forumului este crearea unei platforme de comunicare pentru determinarea factorilor ce frânează procesele de integrare în zona situată „între mări” şi elaborarea unei metodici de combatere şi localizare a acestor factori nefavorabili. Intermarium, ca şi concept, a început să prindă contur după ce Rusia a revenit la statutul de putere regională şi este compus din statele baltice, Polonia, Slovacia, România, Ungaria, Ucraina şi Bulgaria. Conceptul de Intermarium abia a început să prindă contur şi deja dă semne de extindere.

Organizatorul principal al forumului este Institutul pentru Democratizare şi Dezvoltare din Cernăuţi. Coorganizatori: Centrul Media BucPress – asociaţie a jurnaliştilor români din Ucraina, Institutul „Roman Rybarski” din Republica Polonia, Asociaţia Convergenţe Europene din România şi Universitatea Naţională din Cernăuţi. Evenimentul se desfăşoară cu susţinerea primarului de Cernăuţi Oleksii Kaspruk şi a conducerii regionale Cernăuţi.

Deschiderea oficială a forumului internațional a avut loc în Sala de Marmură a Universității din Cernăuți, astăzi, 23 noiembrie, ora 10:00. La deschiderea forumului au luat cuvântul Stepan Melniciuk, rectorul Universității Naţionale din Cernăuți, Mihailo Pavliuk, vice-guvernatorul regiunii Cernăuți, Ionel Ivan, ministru consilier la Consulatul General al României la Cernuți, precum şi reprezentanţi ai Consulatului General al Poloniei la Vinniția şi Consulatului Onorific al Austriei la Cernăuți.

Forumul se desfăşoară în trei secţiuni:

Joi, 23 noiembrie 2017, ora 11:00

ASPECTELE POLITICO-ECONOMICE ALE CONCEPŢIEI „INTERMARIUM”.

Joi, 23 noiembrie 2017, ora 14:00

STRUCTURA SPAŢIULUI UMANITAR AL REGIUNII „INTERMARIUM”. PERSPECTIVELE ARMONIZĂRII

Vineri, 24 noiembrie 2017, ora 10:00

PRIMEJDII ŞI BARIERE ÎN CALEA REALIZĂRII PROIECTULUI  „INTERMARIUM”

La forumul internaţional participă deputaţi şi senatori din Ucraina, România, Lituania şi Polonia, lideri de ONG, politologi din statele amintite şi jurnalişti. La forumul internaţional participă reprezentanţi ai Consulatului General al României la Cernăuţi, ai Consulatelor Onorifice ale Austriei şi Germaniei din capitala Bucovinei istorice.

Deschiderea oficială a forumului internațional a avut loc în Sala de Marmură a Universității din Cernăuți, joi, 23 noiembrie, ora 10:00.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu