A treia ediţie a Forumului Oraşelor se desfăşoară luni şi marţi la Rotterdam, Olanda, reunind primari, consilieri locali, experţi în dezvoltare urbană, dar şi miniştri şi funcţionari europeni, în dezbateri pe marginea dezvoltării urbane în Europa.

Printre invitaţi se numără şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, care a punctat necesitatea utilizării politicilor de coeziune pentru rezolvarea celor mai stringente probleme de dezvoltare ale oraşelor, printre care „integrarea comunităţilor cele mai vulnerabile, inclusiv a migranţilor”.

Discuțiile se axează pe progresele din cadrul Agendei urbane a UE, în lumina recentului raport al Comisiei Europene, ce pune accentul pe cele mai bune modalități de a sprijini orașele în planificarea propriilor strategii de investiții, precum și pe viitorul politicii de coeziune în perioada de după anul 2020, în special în ceea ce privește accesul orașelor la fondurile UE și gestionarea lor de către acestea. 

Printre alte puncte de interes major ale Forumului se numără şi lansarea unui nou serviciu de consiliere, având ca obiectiv sprijinirea orașelor în maximizarea potențialului de investiții la dispoziția lor.

Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România

 
 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu