Germania a lansat programul „Ţara ta, viitorul tău, acum!”, prin care imigranţii ale căror cereri de azil le sunt respinse şi se reîntorc voluntar în statele lor de origine pot primi sprijin în valoare de 1000 euro, în vreme ce pentru familii sprijinul este de 3000 de euro.

Anunţul a fost făcut duminică de ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, care a precizat că oferta este valabilă până pe 28 februarie 2018.

„Dacă decizi în mod voluntar să te întorci, până la sfârşitul lunii februarie, în plus faţă de ajutorul de instalare poţi primi provizoriu şi un sprijin pentru locuinţă, în ţara ta, în primele 12 luni”, a făcut un apel direct ministrul german către solicitanţii de azil.

Până în prezent, solicitanţii de azil primeau 1200 euro dacă renunţau la cerere şi se întorceau de bunăvoie în propriile ţări, înainte de soluţionarea dosarului, şi 800 euro, dacă cererea era respinsă. Noua formă de sprijin se adaugă astfel mai vechilor beneficii.

Mulţi solicitanţi de azil, în special afgani, dispar cu câteva zile înainte de soluţionarea dosarelor lor, pentru a evita să fie deportaţi în ţările lor de origine.

Surse: Deutsche Welle, Politico

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu