Strategia de extindere a Uniunii Europene către Balcanii de Vest nu a fost finalizată încă, dar Comisia Europeană a anunţat deja în cursul zilei de miercuri că atenţia va fi focalizată pe Serbia și Muntenegru, relatează Agerpress, citând agenţia sârbă Tanjug.

Proiectul strategiei de extindere a UE urmează să includă criteriile generale pentru aderarea celor două state la Uniune. Documentul vizează încheierea în 2023 a negocierilor de aderare a Serbiei și intrarea efectivă a țării în UE în anul 2025.

”Comisia Europeană pregătește o strategie pentru o aderare de succes a Serbiei și a Muntenegrului drept principale candidate. Strategia va include întreaga regiune a Balcanilor de Vest”, a declarat Maja Kocijancic, purtătoare de cuvânt a CE.

De asemenea, Comitetul reprezentanților permanenți al UE (COREPER), reunit miercuri la nivel de ambasadori la Bruxelles, a decis deschiderea a două noi capitole ale negocierilor de aderare cu Serbia — capitolul 6 (legislația privind funcționarea societăților comerciale) și capitolul 30 (relații externe).

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu