Premierul Ungariei, Viktor Orban, a dezvoltat pe larg concepţia care stă la baza împotrivirii guvernului maghiar pe care îl conduce faţă de primirea refugiaţilor musulmani în Europa, în cadrul unui interviu pentru ziarul german Bild, citat de Agerpres.

„Noi nu-i considerăm pe aceşti oameni drept refugiaţi, ci o forţă invadatoare musulmană”, şi-a expus rezumativ teza Orban.

Potrivit perspectivei cabinetului maghiar, există mai multe argumente pentru a nu considera valurile de persoane sosite în Europa din Orientul Mijlociu, în 2015 şi 2016, drept refugiaţi.

Principalul argument este că, în drumul lor spre centrul Europei, musulmanii traversează patru ţări care „nu sunt la fel de bogate ca Germania”, dar sunt sigure şi, prin urmare, din care nu ar trebui să „fugă pentru a-şi salva viaţa”.

„Deja, în această călătorie nu se luptă pentru viaţa lor. Acest lucru arată că sunt imigranţi economici care doresc pur şi simplu o viaţă mai bună”, a conchis Orban sub acest aspect.

De asemenea, premierul maghiar a subliniat caracterul ilegal al pătrunderii persoanelor din Orientul Mijlociu pe teritoriile statelor membre UE, ceea ce îl face să asemuiască valul de persoane din 2015 cu „o invazie”.

„Nu am înţeles niciodată cum Germania, un exemplu de disciplină şi stat de drept pentru noi, a putut saluta intrarea ilegală în masă, anarhia şi haosul ca pe ceva bun”, a punctat Orban referitor la politica adoptată de Angela Merkel cu privire la primirea refugiaţilor.

Premierul maghiar a mai enumerat ca argumente faptul că, prin dorinţa refugiaţilor de a ajunge exclusiv în Germania, se arată că problema acestora este una specific germană din punct de vedere sociologic, deşi, în acelaşi timp, este europeană, sub aspect politic şi ideea că primirea musulmanilor este o chestiune de suveranitate naţională şi identitate culturală, asupra căreia trebuie să decidă statele naţionale.

„Trebuie să ne menţinem prerogativa de a decide cine poate să trăiască pe teritoriul ungar”, a adăugat Orban.

Motivul respingerii musulmanilor de pe teritoriul Ungariei este neîncrederea în posibilitatea reală a integrării acestora în societatea maghiară, în particular, şi în cele creştine, în general.

„Credem că un număr mare de musulmani duce la formarea unor societăţi paralele, pentru că societatea creştină şi societatea musulmană nu se vor interconecta niciodată. Multiculturalismul este doar o iluzie. Nu vrem aşa ceva!”, a pledat Orban.

În final, Orban a mai arătat că soluţia la criza migranţilor nu este de a-i distribui prin cote pe întregul teritoriu al UE, ci de a veni în ajutor acolo unde sunt probleme.
 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu