Apa este principala sursă a vieții, însă la nivel global, 500 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, iar 1,6 milioane mor anual din cauza acestei lipse. Resursele de apă ale planetei sunt limitate, iar calitatea produsului este supusă unor presiuni constante. Sistemul SOWAT© (System Open Water Advanced Technology) oferă access la apă potabilă datorită unei tehnologii inovative, premiate la sfârșitul lunii noiembrie cu titlul de “Best Social Impact Startup” în cadrul Central European Startup Awards.

Calitatea apei dulci trebuie conservată atât pentru susţinerea directă a vieţii cât și pentru producerea de alimente. Pentru a combate problema lipsei de apă, echipa startup-ului românesc SOWAT a reușit, în urma unor ani de cercetare, să dezvolte un sistem de filtrare care permite producerea de apă potabilă pornind de la orice sursă de apă dulce.

Acest sistem inovativ oprește particule, polen, paraziții, bacteriile și virușii, precum și poluanţii organici și coloizii minerali. Cu toate acestea, mineralele indispensabile pentru organismal uman sunt pǎstrate.

Sistemul este unul în totalitate nou pe piaţă și beneficiază de un raport calitate-preţ favorabil. La proiect au contribuit specialiști în domenii foarte diferite – cercetători, farmaciști și experţi în situaţii de criză umanitară.

[vsw id=”LLq-G6XbAco” source=”youtube” width=”640″ height=”344″ autoplay=”no”]

Conform OMS (Organizația Mondială a Sănătății), accesul la apă potabilă în situații de urgență trebuie să fie de cel puțin 20 litri per capita pe zi. Sistemul SOWAT© are capacitatea de a produce între 25 m3 și 100 m3 de apă potabilă pe zi, ceea ce reprezintă apă potabilă pentru 500 până la 5.000 de persoane.

Citeşte continuarea articolului pe UrbanizeHub, comunitatea online a oamenilor care se implică în modelarea inteligentă şi sustenabilă a viitorului oraşelor.

Devino şi tu membru UrbanizeHub folosind contul tău de Facebook și scrie un articol! UrbanizeHub publică idei despre orașele viitorului din partea oamenilor responsabili, experților în dezvoltare sau planificare urbană, academicienilor, arhitecților, etc.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu