Europunkt vă prezintă în exclusivitate deciziile Comisiei de Etică a Universității din București în cazul doamnei Prof. Univ. Dr. Ionela Băluță, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București și al domnului Conf. Univ. Dr. Florin Diaconu de la FSP-UB. În baza Legii 544/2001, actualizată în 2016, privind liberul acces la informațiile de interes public, președintele Comisiei de Etică a UB, domnul Prof. Univ. Dr. Andrei Avram, a înaintat către Europunkt răspunsul Comisiei de Etică din 4.12.2017 la sesizarea domnului Conf. Univ. Dr. Florin Diaconu din 7.11.2017. În plus, Comisia de Etică ne pune la dispoziție adresa Comisiei de Etică din 12.12.2017 către Decanatul FSP-UB.

logo-universitate-orizontal-color

Pe baza acestor documente, constatăm faptul că domnului Conf. Univ. Dr. Florin Diaconu i-a fost atrasă atenția că “regulamentele în vigoare ale UB nu conțin prevederi referitoare la vestimentație și însemne religioase”. Pe viitor, Comisia de Etică i-a recomandat domnului profesor să dea dovadă de tact în spațiul academic, evitând situațiile care pot afecta imaginea publică a Universității din București.

În ceea ce privește solicitarea domnului Conf. Univ. Dr. Florin Diaconu de a intra cu un avocat în incinta FSP-UB, Comisia de Etică a UB și-a declinat competenţa, comunicând că “reglementările privind accesul persoanelor străine în incinta facultăților sunt stabilite de conducerile acestora”.

Comisia de Etică a Universității din București

În documentul atașat, am considerat de cuviință asigurarea protecției identității studentei căreia domnul Conf. Univ. Dr. Florin Diaconu i-a adresat, în afara orelor de curs, întrebarea “legată de eventualitatea că persoana în cauză să ia în calcul, măcar ca simplă ipoteză de lucru, rugămintea de a se gândi dacă, totuşi, chiar e cazul să-şi afişeze în chip atât de ostentativ credinţa”.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu