Mai ieri scriam despre cum a fost denigrată ambasadoarea Olandei în România, printr-o postare pe Facebook în care o fotografie preluată de pe site-uri porno era atribuită diplomatului occidental, cu mesajul că nu trebuie să ne dea cineva de această teapă lecţii anti-corupţie.

Se pare că reţeta „craci şi ţâţe”, cum vă propun să o numim, are mare căutare, atât printre dezinformatorii versaţi, cât şi printre cei dornici doar să obţină ceva mai mult trafic.

Ultimul caz pe care l-am observat, navigând pe Facebook şi dând peste o postare plină de obidă a unui om de rând, este cel în care site-ul subcomisarul.ro, de „dezvăluiri şi anchete exclusive din toată ţara”, publică articolul intitulat bombastic, ca să nu spun scârbos: „Guvern/ Andreea LAMBRU, Secretar General, Numita De TUDOSE La Ordinul Lui Daddy/Hai Ca Asta Merge-Salta Ciocanul😎”.

O poză imensă cu o domnişoară îmbrăcată sumar, prezentată ca fiind Andreea Lambru, apoi titlul bombastic, apoi o fotografie mai măruntă, ca titlu de tabloid, în care este evocată o aventură a acesteia cu Liviu Dragnea şi, în cele din urmă, ştirea propriu-zisă, preluată copy-paste din surse de informare mai serioase, în care este anunţată numirea recentă a respectivei persoane în funcţia de secretar general al Guvernului.

01 - Dezinformarea

Din nou, o persoană cu minime cunoştinţe de utilizare a calculatorului, observă şi poate verifica imediat că:

  1. În prima fotografie, doar capul îi aparţine domnişoarei Lambru, fiind luat dintr-o fotografie oficială prezentată de situl alegeri.tv şi aplicat grosolan, printr-un program de editare foto, asupra unei alte fotografii care conţinea imaginea unei tinere cu forme apetisante. Cine nu crede, deşi şarlatania este evidentă, să se uite cu atenţie la buclele părului domnişoarei Lambru, din ambele fotografii: fix aceleaşi. De altfel, fotografia modificată apare numai pe site-ul subcomisarul.ro, la mai multe articole de acelaşi fel, în care imaginea domnişoarei Lambru este terfelită şi în trecut.

02 - Lambru oficial2. Fotografia a doua apare numai pe site-uri de scandal, asemănătoare. Pe site-ul pe care se presupune că a apărut prima dată, pagina respectivă este caracterizată printr-o dezordine totală şi prin lipsa oricărei informaţii pe subiect. Pe youtube, clipul care ar proba povestea nu prezintă nimic altceva decât un scurt moment dintr-o vizită comună a lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, în care se presupune că la un moment dat apare şi domnişoara Lambru.

04 - Dezinformarea National

Se pare că actualul secretar general al Guvernului a mai fost vizat de unele zvonuri privind legături amoroase cu membri ai PNL, partidul unde s-a lansat în politică, derulate înainte de 2012. Nici acestea nu au fost probate.

În orice caz, un lucru este cert. În era în care românii au fost obişnuiţi să se înfurie la ştiri în care amanta X sau pur şi simplu tânăra atrăgătoare Y ajung în diferite funcţii publice, ce mai contează dacă mai băgăm pe ţeavă încă o ştire de acest fel, falsă, dotată artificial cu craci şi ţâţe?

Nu pot să închei decât repetând îndemnul pe care l-am făcut şi în cazul care a implicat-o pe nedrept pe ambasadoarea Olandei: verificaţi întotdeauna informaţiile de pe internet, mai ales pe acelea care vi se pare că vă dau dreptate în totalitate opiniilor dvs.!

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu