Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a declarat că dacă partidul său va câştiga alegerile parlamentare din 4 martie, va rezolva problema celor 600.000 de imigranţi clandestini din Italia, pe care o consideră „o bombă socială”.

„Imigraţia a devenit o chestiune urgentă, pentru că după ani întregi de guvernare de stânga, sunt 600.000 de imigranţi care nu au dreptul de a sta aici. Pentru noi este o prioritate absolută să recâştigăm controlul asupra situaţiei”, a precizat Berlusconi, lansând voalat ideea instituirii unui program de deportări.

El a mai amintit ca măsuri şi reluarea prezenţei pe străzi a patrulelor de militari, pe lângă cele de poliţişti, dar şi o poziţie mult mai dură în negocierile din cadrul UE, pe care o acuză că nu a sprijinit suficient Italia în problema imigraţiei.

Fostul premier italian, în vârstă de 81 de ani, a arătat în acelaşi interviu televizat că imigraţia este „o bombă socială gata să explodeze în Italia”. Comentariile sale vin în urma incidentului recent din Macerata, când 6 imigranţi africani au fost împuşcaţi de un simpatizant al extremei dreapta.

Forza Italia, partidul lui Berlusconi, va participa la alegerile parlamentare din 4 martie, alături de partidele radicale de dreapta, Liga Nordului şi Fraţii Italiei. Chiar dacă partidul său ar câştiga alegerile, Berlusconi nu se va putea bucura de un al patrulea mandat ca premier din cauza condamnării sale pentru evaziune fiscală, dar presa italiană estimează că experimentatul politician va încerca să conducă prin interpuşi.

Sursa: The Guardian, La Reppublica

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu