Conservatorii şi social-democraţii germani au ajuns, miercuri dimineaţă, la un acord asupra formării unui guvern de coaliţie la Berlin, relatează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Merkel Schulz

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), condusă de Angela Merkel, aliatul său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi Partidul Social-Democrat (SPD), condus de Martin Schulz, au reuşit în cele din urmă să ajungă la compromis şi în privinţa împărţirii portofoliilor şi a măsurilor din domeniile foarte disputate ale sănătăţii şi contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Dintre ministerele percepute ca cele mai importante, social-democraţii germani au reuşit să obţină ministerul de externe, pe care îl deţinuseră şi între 2013-2017, ministerul de finanţe, care în legislatura trecută aparţinuse CDU, dar şi ministerul muncii şi afacerilor sociale, faţă de care îşi exprimase intenţia CSU.

Înţelegerea dintre cele două partide trebuie să primească acum şi încuviinţarea celor 440000 de membri ai SPD, pentru a fi pusă în practică şi pentru ca Germania să aibă un nou guvern, la aproape jumătate de an după alegerile parlamentare din septembrie anul trecut.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu