cncd_left

În şedinţa din data de 22 februarie a.c., Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a hotărât cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (8 voturi), faptul că “afirmaţiile profesorului universitar, dr. Florin Diaconu, împotriva persoanelor care poartă vălul islamic în instituţii publice (precum universităţile) reprezintă discriminare, limitează dreptul la educaţie şi încalcă dreptul la demnitate”.

Pe viitor, conf. univ. dr. Florin Diaconu i se recomandă să evite “utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare”. În plus, profesorul Florin Diaconu de la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti a primit o amendă contravenţională în cuantum de 2000 lei, precum şi obligaţia adresată reclamatului de a publica hotărârea C.N.C.D. pe propriul blog, cu respectarea datelor cu caracter personal ale părţilor.

Reamintim faptul ca EuroPunkt a prezentat în exclusivitate deciziile Comisiei de Etică a Universității din București, prin intermediul cărora domnului Conf. Univ. Dr. Florin Diaconu i-a fost atrasă atenția că “regulamentele în vigoare ale UB nu conțin prevederi referitoare la vestimentație și însemne religioase”. Pe viitor, Comisia de Etică i-a recomandat domnului profesor să dea dovadă de tact în spațiul academic, evitând situațiile care pot afecta imaginea publică a Universității din București.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu