Preşedinta Comisiei de Control Bugetar din Parlamentul European, eurodeputata germană Ingeborg Gräßle (PPE) a cerut instituţiilor ungare să demareze investigaţii pe baza concluziilor OLAF privind posibila fraudare de fonduri europene de către ginerele prim-ministrului maghiar Viktor Orbán.

„Îmi doresc cu ardoare să văd o investigaţie poliţienească reală a cazului ginerelui lui Orban”, a declarat Gräßle pentru Politico.

Oficiul european anti-fraudă (OLAF) a prezentat în ianuarie concluzii cu privire la nereguli în acordarea de fonduri europene către o companie al cărei asociat a fost în trecut ginerele lui Viktor Orbán, István Tiborcz. Deocamdată, procuratura maghiară nu a întreprins măsuri faţă de rezultatele investigaţiei OLAF.

„Ne dorim cooperare pentru rezolvarea problemelor. Scopul nostru este să sprijinim Ungaria … Maniera în care autorităţile ungare reprezintă cazul este ca şi cum scopul european ar fi să facă probleme Ungariei, ceea ce nu este adevărat”, a completat Gräßle.

Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, s-a referit la acest caz ca la „o încercare evidentă de intervenţie în procesul electoral ungar”.

În Ungaria sunt programate alegeri parlamentare pe 8 aprilie.

Versiunea anterioară a acestei ştiri prezenta în mod eronat data desfăşurării alegerilor parlamentare din Ungaria pe 8 martie. 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu