Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a acceptat joi noaptea propunerea lui Silvio Berlusconi să figureze drept candidat pentru funcţia de prim-ministru al Italiei din partea grupării de centru dreapta Forza Italia, informează Politico.

Inf. 574 - Berlusconi Tajani Italia

„Îi mulţumesc preşedintelui Berlusconi pentru actul său de respect faţă de mine. I-am prezentat în această seară disponibilitatea mea de a sluji Italia. De acum, orice viitoare decizie aparţine concetăţenilor noştri şi Preşedintelui Republicii”, a confirmat Tajani anunţul pe contul său de Twitter.

„Ştiu că este o ruşine să îl răpesc pe Tajani Europei, dar este în interesul Italiei”, a spus Berlusconi, preşedintele partidului Forza Italia şi fost premier al ţării, la un post italian de televiziune, citat de Reuters.

Alegerile parlamentare din Italia au loc duminică, într-un climat de puternică fragmentare politică. Potrivit celor mai multe sondaje, niciunul dintre marile blocuri electorale şi partide înscrise în cursă nu vor reuşi să obţină majoritatea. Aparent, cele mai multe şanse le deţine totuşi blocul electoral în care principala formaţiune este reprezentată de Forza Italia.

Antonio Tajani, actualmente preşedinte al Parlamentului European, este unul dintre membrii fondatori ai partidului Forza Italia şi este unul dintre prietenii personali ai lui Berlusconi.

Sursa foto: Irpinianews.it

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu