Ministerul Educaţiei Naţionale a confirmat pentru Europunkt că, drept urmare a noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, bursele studenţilor doctoranzi vor creşte la rândul lor. În acest scop va fi emis un Ordin de Ministru, fără ca momentul exact de la care modificările vor intra în vigoare să fie precizat.

Răspunsul complet primit de Redacţia Europunkt din partea Ministerului Educaţiei Naţionale:

„Conform prevederilor legale aplicabile, pe parcursul desfășurării studiilor universitare de doctorat, persoana înscrisă în programul de studii are calitatea de student-doctorand, această calitate fiind asimilată asistentului de cercetare sau asistentului universitar.

Ca urmare a aplicării dispozițiilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile pentru cele două funcții au crescut.

Astfel, Ministerul Educației Naționale va emite un ordin de ministru prin care se va stabili cuantumul bursei pentru studenții doctoranzi. La baza elaborării acestui ordin de ministru vor sta următoarele principii:

Ø  Cuantumul bursei să nu scadă față de anul precedent;

Ø  Valoarea bursei să fie egală cu media dintre salariile nete ale celor două funcții.

Bursele vor avea următoarele cuantumuri: anul I/II = 1550 lei/lună; anul III/IV = 1800 lei/lună.

Bursa doctorală pentru studenţii doctoranzi are regim de bursă şi nu este impozitată. Prin urmare, aceasta nu cade sub incidenţa modificărilor legale privind creşterile salariale.”

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu