După ce a fost lăudat de către ultimul dictator al Europei în presa de la Minsk pentru aşa zisele sale performanţe de la şefia statului moldav, Igor Dodon se întoarce la marota moldovenismului şi la Ştefan cel Mare, în preajma vizitei pe care o va efectua la Kremlin.

Nimic nou în optica şefului statului moldovean, ci doar o nouă acţiune de PR îndreptată împotriva mişcării unioniste din R. Moldova în preajma alegerilor anticipate pentru primăriile de la Chişinău şi Bălţi.

Lukaşenko a reluat strategic în discursul său final, după vizita la Chişinău, ideea moldovenismului pentru a-i oferi partenerului său moldav încă un argument pentru apropierea sa de Rusia. Pentru Dodon un lucru este cert: „R.Moldova nu este România, iar identitatea moldovenească nu are nimic cu etnogeneza românească”.

2018.04.25 - Dodon drapel Moldova

În acest context, Dodon a ieşit din nou la rampă prin intermediul unor iniţiative legislative care au strânsă legătură cu doctrina moldovenismului şi privesc recunoaşterea drapelului istoric al Moldovei (este pe fond roșu și galben şi înfățișează un cap de bour) şi arborarea acestuia pe toate instituţiile publice ale statului moldovean.

Citeşte continuarea articolului pe Jurnalistii.ro.

Sursa foto: The WorldNews.net

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu