Preşedintele american Donald Trump a postat joi un mesaj pe Twitter în care ameninţă cu retragerea sprijinului politic pentru acele ţări care nu vor susţine candidatura comună a SUA, a Canadei şi a Mexicului pentru desfăşurarea Campionatului Mondial de fotbal din 2026.

Inf. 601 - Trump fotbal SUA

„SUA a înaintat împreună cu Canada şi Mexic o candidatură TARE pentru Cupa Mondială din 2026. Ar fi o ruşine ca ţările pe care le-am susţinut mereu să facă lobby împotriva candidaturii SUA. De ce ar trebui să sprijinim aceste ţări atunci când ele nu ne sprijină pe noi (inclusiv la Naţiunile Unite)?”, a scris Trump, fără a face însă nicio referire directă la un stat anume.

Candidatura comună SUA-Canada-Mexic este concurată de una venită din Maroc, FIFA urmând să decidă asupra câştigătorului în luna mai.

În condiţiile în care Trump a introdus interdicţii de intrare în Statele Unite pentru cetăţeni din mai multe state musulmane, este de aşteptat ca o mare parte a Orientului Mijlociu şi a Africii să voteze pentru propunerea marocană.

SUA a pierdut competiţia pentru Cupa Mondială din 2022 în faţa unui alt stat cu populaţie majoritar musulmană, Qatarul. Ultimul campionat mondial de fotbal găzduit de SUA este cel din 1994. În 2015, Departamentul de Justiţie din SUA a condamnat pentru corupţie mai mulţi oficiali ai FIFA care au intervenit în mod ilegal, printre altele, pentru a influenţa locul de desfăşurare a Cupei Mondiale din 2010.

Sursa: Politico

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu