Școala Națională de Studii Politice și Administrative lansează un apel pentru participanți la cursurile de vară în regim intensiv programate în cadrul Modulului Jean Monnet EU*RoMedia, organizat de Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană. Această serie de cursuri interactive oferă posibilitatea persoanelor interesate de a parcurge o experiență educațională într-un mediu de învățare de înaltă calitate, în care pot îmbina cunoștințele dobândite anterior cu informații aprofundate despre Afacerile Europene într-o manieră interdisciplinară și multidisciplinară în acord cu nevoile profesionale ale grupului țintă.

Școala de vară face parte din Modulul Jean-Monnet EU*RoMedia, Standarde Europene, Aplicabilitate Românească: Viziunea Media asupra Președinției Române a Consiliului UE. Acesta este destinat să ofere pregătire specifică în sfera Afacerilor Europene tinerilor specialiști din domeniul media, liderilor și formatorilor de opinie cu scopul de a îmbunătăți expertiza și performanța acestora în sfera publică în contextul prezentării și analizării pregătirii și executării mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019.

Grupul țintă

Tineri specialiști din mass-media, lideri și formatori de opinie din România din instituții publice, organizații non-guvernamentale sau companii private, în special cei care nu au beneficiat anterior de pregătire tematică legată de Uniunea Europeană, sau politici europene dar care intră frecvent în contact cu subiecte din sfera supranațională în desfășurarea activității lor.

Instituția organizatoare caută 20 de persoane interesate de îmbogățirea expertizei profesionale prin introducerea unei perspective aprofundate despre funcționarea Uniunii Europene și impactul ei asupra cetățenilor din statele membre în vederea extinderii și consolidării acoperii sociale și mediatice a subiectelor cu tematică europeană în spațiul public din România. Cursurile vor avea loc la București. În cadrul proiectului nu se acoperă cheltuieli de cazare sau transport. La finalul cursurilor se va oferi o diplomă ce va certifica tematicile studiate și abilitățile dezvoltate în timpul cursurilor.

Beneficii:

  • Informații recente pe teme europene conectate Președinției RO la Consiliul UE sintetizate de experți în domeniu;
  • Cursuri aplicate pe principalele teme europene ale momentului și adaptate contextului românesc;
  • Posibilitate de networking cu ceilalți participanți interesați de aceste subiecte;
  • Invitați speciali cu care veți putea interacționa pe aceste teme;
  • Metode interactive de formare – dezbateri libere, aplicații video, discuții libere.
  • Diplomă de Modul Jean Monnet ce atestă competențele dezvoltate în cadrul cursurilor, eliberată de SNSPA în cadrul programului Erasmus + al Comisiei Europene.

Perioada și locația susținerii cursurilor

Săptămâna 4-7 iunie- intre orele 16-20 (cu pauză)

Săptămâna 10-15 iunie  – intre orele 16-20 (cu pauză)

Formatori:

Prof univ. dr. Iordan Bărbulescu

Teme:

  • Tematici de comunicare strategică în UE și Statele Membre. Decizie și politici comune;
  • Arhitectură instituțională și comunicare în Uniunea Europeană.

Lect univ dr Miruna Butnaru-Troncotă

Teme:

  • Afaceri europene, libertate de exprimare și informare: baze legale și aplicabilitate practică la nivel național și supranațional;
  • Realizarea știrilor despre Europa: Construirea unei sfere publice vs. încadrarea Uniunii Europene în sferele publice naționale

Locația:Sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, din Bd. Expoziției, nr. 30 A, București.Sala 428

Evaluare finală pentru absolvirea cursului – 14-15 iunie 2018

Sarcină de echipă pe tema:

Imaginea publică a Președinției României la Consiliul UE. Oportunități și provocări pentru 2019

Modalitate de participare

Persoanele interesate de participarea la cursurile de vară în regim intensiv din cadrul Modulului Jean Monnet EU*RoMediasunt rugate să trimită, până la data de 22 mai 2018, un CV la adresa [email protected]

Din CV trebuie să reiasă eligibilitatea pentru grupul țintă al proiectului. Persoanele selectate pentru a participa la activitățile de formare vor fi contactate de către echipa de proiect până pe data de 28  mai 2018.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu