Conferinţa „Social movements and internet culture”, susţinută de drd. Tuğçe Oklay, va avea loc miercuri la Institutul de Cercetare al Universităţii din Bucureşti, secţia de ştiinţe sociale. În cadrul evenimentului, vor fi prezentate rezultatele cercetării asupra rolului pe care site-urile satirice de pe internet îl au în mobilizarea socială.

Prezentarea va consta în analiza felului în care site-uri satirice de ştiri false şi meme influenţează mobilizările sociale, la nivel local, regional şi global, plecând de la un studiu de caz asupra rolului jucat de The Onion şi Know Your Meme (SUA), Zaytung şi Bobiler (Turkey) în evoluţia unor mişcări precum Occupy şi Gezi.

Tuğçe Oklay a absolvit Universitatea Galatasaray din Istanbul, EHESS şi Universitatea Paris 8, iar în prezent elaborează o lucrare de doctorat pe tema „Activism şi artă pe web: limba ca o entitate vie”, o încercare de lectură estetică a producţiilor artistice online în relaţie cu mişcările sociale.

Evenimentul va începe miercuri de la orele 17.00, la Institutul de Cercetare al Universităţii din Bucureşti (ICUB), in sala de Consiliu a Facultăţii de Sociologie, de pe strada Schitu Măgureanu, nr. 9

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu