Preşedintele Consiliului Regional din Valencia, socialistul Jorge Rodriguez Gramage, a fost arestat miercuri de poliţia spaniolă, fiind acuzat de procurori de corupţie în gestionarea unei întreprinderi publice. Arestarea lui Rodriguez vine ca o grea lovitură pentru guvernul de stânga al lui Pedro Sanchez, instituit după ce a înlocuit cabinetul conservator Rajoy, zguduit de scandaluri de corupţie.

Inf. 624 - Rodriguez Sanchez Spania

În încercarea de a limita daunele de imagine prin păstrarea promisiunii faţă de electorat că vor reforma clasa politică spaniolă, socialiştii l-au suspendat pe Rodriguez din toate funcţiile din partid.

Cazul, cunoscut în presa spaniolă drept „operaţiunea Alqueria”, se referă la acuzaţii de abuz în serviciu şi deturnare a banilor publici în procedurile de numire a personalului de la întreprinderea publică valenciană Divalterra, cunoscută anterior drept Imelsa.

Alături de Rodriguez au mai fost arestate două persoane, dintre care una dintre ele este şeful său de cabinet, membru al Consiliului Regional.

Sursa: Agencia EFE

Sursa foto: Captură El Pais

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu