Administrația Trump a precizat luni că va limita numărul refugiaților care vor putea fi acceptați în SUA în 2019 la aproape 30.000, într-o scădere semnificativă față de anul curent, când plafonul a fost de 50.000 de refugiați.

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a anunțat noul plafon pentru refugiați, adăugând că SUA  ar urma să proceseze mai mult de 280.000 de solicitanți de azil în 2019. Potrivit New York Times, anunțul de luni reprezintă cel mai mic plafon pe care un președinte american l-a impus vreodată de la crearea programului pentru refugiați.

Administrația s-a lovit de critici dure, fiind acuzată că a redus protecția acordată celor mai vulnerabile persoane din lume.

Eric Schwartz, președintele organizației independente “Refugees International” a arătat că SUA s-a abătut abrupt de la “tradiția mândră de a asigura relocarea celor care au fugit din cauza persecuției din întreaga lume.”

În schimb, Pompeo a afirmat că este “greșit” ca plafonul refugiaților să fie considerat “singurul barometru al angajării SUA față de persoanele vulnerabile” în contextul multor altor forme de protecție și asistență, oferite de Washington.

Sursa: www.bbc.com

Sursa foto: mediafax

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu