Theresa May va conduce astăzi o ședință în cadrul cabinetului, pe fondul respingerii planului său cu privire la Brexit de către liderii europeni. Aceștia au cerut refacerea planului legat de Brexit la summitul informal al Uniunii Europene de la Salzburg care s-a desfășurat acum cinci zile, solicitare privită ca o „umilire” în presa britanică.

 

De asemenea, ședința de astăzi este organizată și pe fondul rapoartelor potrivit cărora un număr din ce în ce mai mare de miniștri englezi nu sunt de acord cu actualul plan al prim-ministrului britanic. O sursă a ziarului The Telegraph a dezvăluit că membrii executivului sunt împărțiți în două tabere – o primă tabără dorește ca Marea Britanie să devină membră a Spațiului Economic European, plan cunoscut drept „Norvegia”, în timp ce o a doua vizează să adopte un acord de liber schimb în stilul Canadei cu Uniunea Europeană, abordare intitulată „Canada-plus”.

 

Astăzi este așteptat planul alternativ legat de Brexit, plan promis de mult timp. În acest context, Boris Johnson, unul dintre politicienii favorabili taberei „Leave”, a avertizat-o pe Theresa May cu o „răzbunare a alegătorilor” și alegerea lui Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, dacă nu reușește impunerea unei direcții clare. Partidul Laburist din Marea Britanie a anunţat că intenţionează să declanşeze alegeri anticipate în situaţia în care următoarea propunere de Brexit a prim-ministrului va fi respinsă în Parlament.

 

Sursă: The Telegraph

Sursă foto: Sky News

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu