În Statele Unite ale Americii vor avea loc alegeri intermediare, marți, 6 noiembrie 2018, care vor marca doi ani de la victoria surprinzătoare a lui Trump. Alegerile din noiembrie vor pune la încercare imaginea Partidului său Republican și modul în care acesta se situează în fața publicului american.

Alegerile intermediare definesc o combinație de alegeri pentru Congresul SUA, guverne și rase locale, care au loc la fiecare doi ani.

Acum, republicanii controlează Camera Reprezentanților și Senatul, cele două camere care formează Congresul SUA. Dar, experții au sugerat că alegerile ar putea aduce un așa numit „val albastru” de democrați spre putere.

Alegerile marchează punctul de mijloc în madatul de patru ani al președintelui. Deși domnul Trump nu se află pe buletinul de vot, rezultatele vor fi văzute în mai multe privințe, ca un referendum asupra realizărilor sale și ceea ce simt alegătorii fața de președintele american.

Toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților vor fi votate în noiembrie. Reprezentanții au un mandat de doi ani, așadar întreaga cameră se va confrunta cu realegerea în 2020. Aproximativ 35 de locuri din cele 100 ale Senatului vor fi votate și vor fi aleși 36 de guvernatori ai statului. Senatorii dețin un mandat de 4 ani.

Cum vor afecta președinția lui Donald Trump?

Alegerile vor forma politica SUA pentru cel puțin doi ani.

Controlul republican al Congresului ar face ultimii doi ani ai primului mandat al președintelui mai netezi, oferindu-i puterea de a continua să finanțeze zidul de frontieră cu Mexicul, să treacă la reduceri fiscale și să facă o altă încercare de a abroga Obamacare.

Dacă democrații vor câștiga controlul, aceștia se vor opune cu fermitate unei politici cheie ale domnului Trump. Dacă vor câștiga suficiente locuri, democrații ar putea anihila agenda legislativă republicană în ceea ce privește Capitol Hill.

O majoritate democratică ar vederea, de asemenea, ca partidul să câștige locuri în comisiile Congresului cu puterea de a investiga administrația Trump.

În cele din urmă, aceste alegeri vor fi văzute ca un test de temperatură pentru domnul Trump înaintea alegerilor prezidențiale din 2020.

 

Sursa: www.telegraph.co.uk

Sursa foto: catcostaclujul.ro

 

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu