Suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, pentru a patra oară, în contextul în care acesta a refuzat numirile Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sănătăţii şi, respectiv, Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constituţia Republicii Moldova a devenit în mâinile acestora „o simplă formă fără fond”.

Cel mai grav este că în această ecuaţie politică de la Chişinău este implicată Curtea Constituţională, care, în loc să demareze acţiunea de demitere acestuia, preferă să îl suspende câte cinci minute până când preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, semnează actele normative impuse de Vladimir Plahotniuc.

În fond, este o încălcare de ambele părţi a Constituţiei Republicii Moldova şi o bătaie de joc la adresa statului de drept. Prin poziţionările sale revanşarde de când a preluat mandatul de şef al statului la adresa lui Plahotniuc, Igor Dodon nu face decât să aducă în derizoriu raporturile dintre instituţiile statului moldovean. Dacă ar fi reuşit în cele peste cincisprezece vizite efectuate la Kremlin să obţină recunoaşterea lui Putin, acţiunile lui Dodon a ar fi putut avea o logică în contextul în care constituţia statului moldovean a devenit o “formă fără fond”.

Astfel, Dodon nu este nimic altceva decât un “Arlechin” al lui Plahotniuc, care încearca cumva să demonstreze că ar avea autoritate în statul moldovean. Un alt element al acestui joc de sumă nulă dintre Dodon şi Plahotniuc îl reprezintă alegerile parlamentare mutate cumva strategic spre primăvară, astfel încât PDM şi PSRM par că îşi delimitează zonele electorale.

Citeşte continuarea articolului pe Jurnalistii.ro.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu