Administrația Trump a ratat termenul de sfârșit de an fiscal, respectiv 1 octombrie, până la care putea stabili numărul maxim de refugiați care va fi permis în SUA în anul 2019, informează Voice of America.

„Consultările și Directiva Prezidențială ulterioară au loc în mod normal până la 1 octombrie. Cu toate acestea, în anumite situații au fost completate mai târziu”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA într-o declarație trimisă prin e-mail către publicaţia amintită.

“Nu ne așteptăm ca acest lucru să aibă un impact operațional asupra Programului de admitere a refugiaților.”

Agenția a respins o cerere din partea VOA pentru a furniza un calendar pentru consultări. E-mail-urile adresate birourilor Comisiei Judiciare aa Senatului care sunt implicate în procesul consultativ pentru probleme legate de refugiați nu au primit nici ele un răspuns imediat.

Liderii republicanilor şi democraţilor din comisia parlamentară de profil au trimis împreună în august o scrisoare adresată oficialilor administrației în care solicită efectuarea reuniunilor necesare. În ultimele săptămâni au existat şi mai multe alte critici cu privire la faptul că această solicitare nu a fost încă onorată.

Luna trecută, administrația Trump a propus un plafon care atinge un minim record pentru refugiați pentru anul 2019: doar 30.000 de mii de locuri alocate. Prin lege, Congresul trebuie să fie consultat cu privire la limită, înainte ca un număr final să fie stabilit.

“Suntem extraordinar de dezamăgiți că administrația nu a reușit să onoreze spiritul și litera legii atunci când este vorba de consultări”, a spus Mary Giovagnoli, director executiv al Consiliului pentru refugiați SUA.

“Timp de doi ani, consecutiv, administrația nu a știut să ia aceste lucruri în serios”, a mai precizat Giovagnoli.

Președintele Donald Trump a redus dramatic sosirile refugiaților în SUA de la preluarea mandatului.

Francis Cissna, directorul Serviciului de Cetățenie și Imigrație al SUA (USCIS), a declarat luni într-o conferință de presă că noile măsuri de verificare au sporit timpul de procesare pentru admiterea refugiaților.

El a adăugat că plafonul propus de 30.000 pentru 2019 ia în considerare „realitățile operaționale” ale acestor măsuri pentru „securitatea națională și siguranța publică”.

”Numărul nu este încă unul definitiv. Președintele nu a semnat directiva. Oricare ar fi acest număr, va fi determinat în principal de capacitatea agenției mele și de aplicarea legii, de securitate și de verificare „, a spus Cissna.

Sursa : www.voanews.com

Sursa foto : www.cnn.com

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu