Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, împreună cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, cu președintele Comitetului regiunilor Karl-Heinz Lambertz și cu vicepreședintele Parlamentului European, Pavel Telička, vor participa luni la sesiunea de deschidere a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, ediția 2018.

„Această ediție a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor este una specială, fiind dedicată propunerii Comisiei Europene privind politica de coeziune pentru perioada 2021-2027. Sunt mândră de realizarea noastră: o politică radical modernizată, mai flexibilă și simplificată”, a declarat comisarul Corina Creţu înaintea evenimentului.

„Aștept cu deosebit interes să ascult opiniile celor ce își dedică activitatea implementării cu succes a acestei politici în toate regiunile Uniunii Europene”, a mai spus Creţu.

De luni, 8 octombrie, și până joi, 11 octombrie, 6.000 de participanți – factori de decizie și experți de la nivel local, regional, național și european – se vor reuni la Bruxelles pentru a dezbate și schimba opinii într-un cadru ce a devenit, de-a lungul timpului, „evenimentul” anual dedicat politicii de coeziune pe plan european. Peste 600 de vorbitori și 200 de jurnaliști vor participa la peste 150 de ateliere de lucru în cadrul acestei ediții a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, consacrată politicii de coeziune post-2020.

Printre manifestările de importanță majoră ale Săptămânii se numără ceremonia anuală de decernare a premiilor RegioStars, în seara zilei de 9 octombrie, și anunțarea laureaților celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte pentru Acțiuni urbane inovatoare, în data de 10 octombrie.

Sesiunea de deschidere la care participă președintele Juncker va fi transmisă în direct.

Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu