Democrații au denunțat miercuri un articol de opinie publicat de președintele american Donald Trump, care susține că partidul a îmbrățișat socialismul de tip venezuelean, ca fiind „înşelător”. Cea mai mare sursă de controversă rămâne programul Medicare de asistenţă medicală.

“Adevărul este că partidul democrat moderat este mort. Noii democrați sunt socialiști radicali care vor să modeleze economia americană după tiparul Venezuelei”, a scris Trump în SUA Today, unul dintre cele mai citite ziare din țară.

Articolul nu este întâmplător, după ce sondajele de opinie sugerează că democrații sunt pe cale să câștige Camera Reprezentanților, în alegerile intermediare din luna următoare. Acest fapt este alimentat parțial de nepopularitatea personală a președintelui.

Trump a avertizat: “Fiecare cetățean va suferi din cauza unei asemenea schimbări radicale în cultura și viața americană. Oriunde a fost încercat, socialismul a adus suferință, mizerie și decădere.”

Referindu-se la imigrație preşedintele american a precizat că “Partidul Democrat de astăzi este pentru socialismul frontierelor deschise. Această agendă radicală ar distruge prosperitatea americană.”

Dar principala linie de atac a lui Trump a fost Medicare, un program guvernamental de asigurări de sănătate pentru vârstnici și cei cu dizabilități, sprijinit de democrați. El a susținut că această propunere, Medicare pentru toată lumea “va pune capăt programului Medicare pe care noi îl știm și ar lua beneficiile pe care cei în vârstă le-au plătit pentru întreaga lor viață.”

A continuat “Planul Democraților înseamnă că după o viață de muncă grea și sacrificii, bătrânii nu vor mai putea să depindă de beneficiile care le-au fost promise. Eliminarea Medicare ca program pentru bătrâni, planul democrat ar duce la raționalizarea masivă a îngrijirilor medicale.”

Un plan susținut de Bernie Sanders, senator independent de Vermont care a concurat cu Hilary Clinton la alegerile interne democrate din 2016, ar fi extins Medicare în aproape toată țara și actualul Medicare ar fi fost îmbunătățit cu beneficii. Alte planuri democrate ar permite oamenilor să cumpere într-un nou sistem guvernamental modelat pe Medicare, ajungând la scopul de a-i îngloba pe toți în acest program, lăsând asigurările private la locul lor.

Sanders a respins articolul lui Trump din Senat caracterizându-l drept un articol cu “minciuni flagrante “.

Chuck Schumer, liderul democraților din Senat a spus “Toate cuvintele false și înșelătoare din lume nu pot ascunde adevărul, președintele Trump și republicanii din Congres au forțat milioane de americani să plătească mai mult pentru asigurările de sănătate, încercând sa distrugă protecția pentru personale cu pre-existentele condiții”.

Articolul lui Trump a fost atacat dur, generând discuții cu democrații la adresa afirmațiilor lansate de președintele Statelor Unite. Acuzele lui Donald Trump au venit în scurta perioadă rămasă pana la alegerile intermediare pentru Congres.

Sursa : www.theguardian.com

Sursa foto : cnbc.com

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu