Mike Pompeo, Secretarul de stat american, a declarat sâmbătă că Iranul a lansat rachete balistice cu rază medie de acțiune capabile să lovească atât în Orientul Mijlociu, cât și în anumite părți ale Europei.

Secretarul de stat al SUA a acuzat Iranul de încălcarea Rezoluției 2231 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. El a cerut Iranului să „înceteze imediat toate activitățile” legate de dezvoltarea de rachete balistice concepute să transporte focoase nucleare.

Oficialitățile din Teheran s-au apărat într-o declarație făcută duminică și au spus că programul de rachete este unul defensiv și nu încalcă rezoluțiile ONU.

„Programul de rachete al Iranului are un caracter defensiv. Nu există nicio rezoluție a Consiliului de Securitate care să interzică programul de rachete și testarea acestora de către Iran”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bahram Qasemi, ca răspuns la declarația lui Mike Pompeo. Purtătorul de cuvânt iranian nu a negat sau confirmat presupusul test.

Bahram Qasemi  a mers mai departe cu declarația, acuzând SUA de ipocrizie: „Este ironic faptul că citați o rezoluție pe care nu numai că ați încălcat-o prin retragerea unilaterală și ilegală din acordul nuclear, ci și că îi încurajați pe alții să îl încalce sau chiar îi amenințați dacă aceștia sunt de acord cu prevederile lui”, a spus Qasemi.

 

Tags: , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu