Consiliul Afaceri Generale al UE se reuneşte marţi pentru prima dată sub preşedinţia României. Pe agenda întâlnirii care va fi condusă de George Ciamba, ministru delegat pentru afaceri europene în guvernul României, va figura şi problema dezinformării şi atacurilor cibernetice ca posibili factori de perturbare a alegerilor europarlamentare din luna mai.

„Pentru noi este important să protejăm alegerile pentru Parlamentul European de orice fel de interferenţe din afară şi cred că o discuţie europeană despre dezinformare şi o discuţie europeană despre atacuri cibernetice – cred că este foarte importantă şi de a vedea modul cum acest tip de acţiuni pot perturba sau uneori pot chiar destabiliza procese electorale – este mai bine să fie făcută înainte decât în momentul în care acestea se produc”, a precizat Ciamba luni într-o conferinţă de presă, fiind citat de Agerpres.

Discuţia între miniştri va avea loc la solicitarea Consiliului European, care doreşte un răspuns coordonat din partea statelor membre la această provocare. Pe agenda întâlnirii va mai figura şi prezentarea priorităţilor părţii române în perioada în care va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Sursa foto: Captură video/Guvernul României

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu