Eurodeputatul german Elmar Brok (PPE) a solicitat în perioada 2016-2018 membrilor grupurilor pe care le invita să viziteze Parlamentul European o taxă de participare de 150 euro/persoană, deşi cea mai mare parte a cheltuielilor de cazare, masă şi transport sunt asigurate de către instituţia europeană, relevă o investigaţie a ziarului Politico.

Inf. 667 - Elmar Brok

Sursa foto: Facebook/Elmar Brok

Biroul parlamentar al lui Brok a precizat că banii pe care îi solicita erau destinaţi „unor servicii adiţionale care nu sunt acoperite de către Parlament”, dar un fost membru al staff-ului său personal spune pentru publicaţia citată că europarlamentarul cumpăra birotice şi cadouri din aceste fonduri, astfel încât să nu se folosească de suma forfetară oferită de forul european pentru asemenea cheltuieli, în prezent 4513 euro pe lună.

În plus, Politico menţionează că nu a identificat plăţi pentru servicii adiţionale, precum cele menţionate de Brok, în desfăşurătorul de cheltuieli al vizitelor din 2016 şi 2017.

Brok, în vârstă de 72 de ani, este cel mai longeviv membru al Parlamentului European, fiind considerat de altfel şi unul dintre cei mai influenţi eurodeputati. El a obţinut nu mai puţin de 8 mandate de europarlamentar din partea creştin-democraţilor germani (CDU), servind neîntrerupt din 1980 până astăzi.

Organizaţia CDU din Renania de Nord-Westfalia nu i-a mai reînnoit susţinerea pentru a candida şi la europarlamentarele din mai anul acesta, iar Brok a acceptat în cele din urmă decizia, printr-o declaraţie de presă făcută luni. Totuşi, este de aşteptat că el va rămâne o figură importantă în forurile superioare ale CDU şi ale Partidului Popular European, acolo unde este membru.

Brok nu este la primul scandal de acest fel, fiind acuzat şi cu alte ocazii că a mai primit remuneraţii şi alte avantaje pecuniare incompatibile cu activitatea sa de europarlamentar.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu