Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează luni şi marţi o vizită oficială la Dubrovnik, în Croația, pentru a participa la o conferință la nivel înalt privind viitorul politicii de coeziune, în următoarea perioadă bugetară 2021-2027. În acest cadru, discuțiile se vor concentra în mod special pe consolidarea conexiunilor dintre politica de coeziune și reformele structurale.

„Aștept cu deosebit interes vizita la Dubrovnik în vederea participării la conferința la nivel înalt organizată de Prietenii politicii de coeziune (Friends of Cohesion). Astfel de forumuri de dezbatere sunt esențiale pentru conturarea viitorului acestei politici și pentru asigurarea succesului investițiilor sale”, a declarat Crețu înaintea vizitei.

În Croația, înaltul oficial european se va întâlni cu Gabrijela Žalac, ministrul croat pentru dezvoltare regională și fonduri europene, Jerzy Kwieciński, ministrul polonez pentru investiții și dezvoltare economică, și cu Iztok Purič, ministrul sloven pentru politica de coeziune, precum și cu alți reprezentanți ai autorităților din 26 de state membre UE.

Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu