Un fake news a fost promovat recent pe rețelele de socializare, potrivit căruia prim-vicepreședintele Comisiei Europene ar fi comparat România cu țări din Africa și Asia. Pamfletul publicat anul trecut a fost utilizat pe platformele de socializare pentru a dezinforma în legătură cu poziția instituțiilor UE față de situația social-politică.

Biroul de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România a confirmat pentru Europunkt că știrea este un fake news. Pentru a evita dezinformarea, vă recomandăm să urmăriți platformele oficiale de informare.

 

Tags: , , , ,

 

3 Comments

 1. Victor Barascu spune:

  Doresc argumentare ca este fake news sau nu.

  As dori sa cunosc cine a publicat sau de unde a plecat dezinformarea. In general exista o directie politica pe care autorul doreste sa o incite in a cititorii sai. Daca vine de la Rusii e clar mesaj anti europa. In mod normal nu ar trebui sa vorbeasca asa pt ca Olanda e o tara limitata dpdv al resurselor naturale si toata averea tarii a venit din „expeditiile” Indiilor de vest. adica jefuirea si sclavirea altor popoare… Romania nici nu se califica ca hotie si coruptie cum se califica Olanda la nivelul asta…

 2. Cristian Baciu spune:

  Fr. Timm., dacă ar fi făcut un astfel de comentariu, ar fi fost în lb. engleză. În acest caz, textul în română este suspect de bine „tradus”. În plus, oricât resentiment ar avea un diplomat, nu poate să apară în public cu asemenea declarații fără să-și pericliteze poziția oficială.

 3. Șiman Gheorghe spune:

  Nu este departe de adevăr

Lasă un comentariu