Eurodeputatul german Manfred Weber, candidat al Partidului Popular European, de centru-dreapta, la şefia Comisiei Europene, a susţinut miercuri într-un discurs că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să răspundă oricăror noi taxe vamale impuse de SUA, la iniţiativa preşedintelui Donald Trump, în special asupra importurilor de automobile.

Inf. 680 - Manfred Weber

„Ca europeni, nu vom fi şantajaţi”, a spus Weber în regiunea germană Bavaria, fieful Uniunii Creştin-Sociale (CSU) din care face parte, dar şi locul unde doi dintre cei mai mari producători germani de automobile, BMW şi Audi, îşi au sediul.

„Economia SUA este egală ca mărime cu cea a UE. Suntem la egalitate, din punct de vedere economic. De aceea America trebuie să ştie că dacă porneşte un război comercial cu Europa şi creşte taxele vamale la maşini, de asemenea asupra produselor noastre din Bavaria Inferioară, atunci va trebui să răspundem”, a precizat Weber în cadrul discursului susţinut cu ocazia întâlnirii tradiţionale a membrilor şi suporterilor CSU din prima zi a Postului Mare.

„Suntem gata pentru negocieri, dar ele trebuie să se desfăşoare de pe poziţii egale cu Statele Unite, puternicul nostru partener”, a conchis Weber, citat de Politico.

Sursa foto: Facebook/Manfred Weber

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu