Cea de-a patra ediție a conferinței Urban Talks va avea loc vineri, 10 mai, la POINT Hub în București, fiind rezultatul unui parteneriat inovator care reunește UrbanizeHub România, Banca Mondială și Ambasada Olandei.

A doua componentă importantă a evenimentului, Hackathon-ul de Inovare Urbană, va avea loc sâmbătă şi duminică, 11 și 12 mai, la Mindspace Pipera. În cadrul hackathon-ului, singurul de acest tip din România, vor fi căutate soluții concrete la problemele identificate în timpul conferințelor Urban Talks.

Urban Talks este singurul eveniment din România care discută despre viitorul orașelor dincolo de conceptul de „Smart City”. Speakeri internaționali și experți de la Banca Mondială și din administrațiile locale vor dezbate alături de participanți și vor prezenta studii de caz cu proiecte de succes din orașe din România și din străinătate.

Se va discuta pe larg despre mobilitatea urbană, o provocare majoră pentru toate orașele, în special cele de mari dimensiuni, dar și despre ideea de „Future Cities”, pentru a afla ce elemente specifice vor defini orașele viitorului.

În cadrul Urban Talks București vor fi lansate și 3 rapoarte: România Metropolitană, Ghidul de Bune Practici în Dezvoltarea Urbană, Ghidul pentru Investitori.

Când vorbim despre viitorul orașelor, ne gândim mereu la tehnologie, la orașe „smart”. Dar credem că un oraș trebuie să fie mult mai mult decât bine tehnologizat. Trebuie să fie un oraș sustenabil, un oraș creativ, un oraș în care să îți dorești să locuiești. Cum construim aceste orașe? Pentru asta am creat Urban Talks, din câte știm noi un proiect unic în Europa” spune Grațian Mihăilescu, inițiatorul proiectului și fondator UrbanizeHub.

Conferința Urban Talks  – 10 mai – POINT Hub

  • -> Vorbitori de la Banca Mondială și Comisia Europeană
  • -> Experți internaționali din Olanda, Suedia și SUA
  • -> Orașe inteligente // Orașe durabile // Orașe creative
  • -> Lansarea a 3 rapoarte: România Metropolitană, Ghidul de Bune Practici în Dezvoltarea Urbană, Ghidul pentru Investitori

Hackathon-ul pentru Inovare Urbană va fi un loc în care programatorii întâlnesc arhitecți, experți în domeniul mediului, urbanism și mobilității urbane și pot genera soluții pentru orașele noastre.

Premii în valoare de 3.000 de euro vor fi oferite celor mai ingenioase soluții pentru orașe inteligente și durabile. În acest an, un premiu special va fi dedicat mobilității urbane în zona Pipera. Premiul mare oferit de Ambasada Olandei va merge spre o soluție pentru mobilitatea urbană.

Evenimentul este destinat tuturor celor care și doresc să se implice în dezvoltarea orașelor lor: membri ai administrației publice, lideri de business, membri ai unor organizații civice.

Aceștia vor putea învăța din studii de caz internaționale, se vor putea conecta și vor lucra împreună pentru a găsi soluții la probleme cu care ne confruntăm cu toții.

Cei care vor să participe la conferință și/sau la hackathon se pot înscrie pe site-ul evenimentului: http://urban-talks.com/

Eveniment 115 - Urban Talks

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu