Cea mai mare pare a cetăţenilor ţărilor din Grupul de la Visegrad (Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria) nu îl susţin nici pe Manfred Weber, de la Partidul Popular European (PPE), nici pe socialistul Frans Timmermans, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, potrivit unui sondaj de opinie dat publicității marți de Institutul Nezopont, informează Agerpres.

80% dintre cehi, polonezi, ungari şi slovaci nu-l susţin pe niciunul dintre cei doi lideri europeni, iar 42% au exprimat o preferinţă clară pentru un alt candidat în locul celor doi. Doar 11% dintre persoanele chestionate au exprimat o preferinţă clară pentru Manfred Weber şi doar 9% pentru Frans Timmermans.

Institutul Nezopont subliniază că liderii ţărilor din Grupul de la Vișegrad beneficiază de un mandat puternic la Bruxelles, pe baza rezultatului recentelor alegeri pentru Parlamentul European. De asemenea, niciunul dintre ei nu este legat de niciunul dintre candidaţii principali, adaugă institutul.

Sondajul Institutului Nezopont a fost realizat în perioada 27 mai – 7 iunie în ţările Grupului de la Visegrad, pe un eşantion total de 2.000 de persoane, câte 500 în fiecare ţară.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu