În cazul unor alegeri anticipate în Germania, scena politică ar fi reconfigurată de o manieră nemaiîntâlnită după al doilea război mondial, relevă un sondaj de opinie comandat de canalul public de televiziune ARD. Partidele tradiţionale ale creştin-democraţilor (CDU, dreapta moderată) şi social-democraţilor (SPD, stânga moderată), aflate în prezent la guvernare într-o Mare Coaliţie, ar mai totaliza doar 38% din intenţiile de vot ale electoratului, pierzând teren important în faţa Verzilor şi extremei drepte, reprezentată de AfD.

Potrivit sondajului, Verzii şi CDU ar obţine fiecare 26% din voturi. Sprijinul pentru Verzi a rămas neschimbat de luna trecută, în timp ce CDU a recuperat un procent.

AfD a crescut la 14% în timp ce social-democraţii au coborât la 12%.  Scorul partidului liberal FDP a rămas neschimbat la 8%, în timp ce extrema stângă Die Linke a coborât la 7%.

Scăderea popularităţii partidelor tradiţionale aflate la guverare vine pe fondul scăderii sprijinului populaţiei pentru actualul guvern CDU-SPD, situat la cota de 32%. Două treimi dintre germanii intervievaţi s-au declarat nemulţumiţi de activitatea guvernului.

Sursa: Agerpres

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu