Preşedintele francez Emmanuel Macron îl susţine în continuare pe aliatul său Richard Ferrand în funcţia de preşedinte al Adunării Naţionale a Franţei, deşi acesta a fost pus sub acuzare într-un dosar de corupţie.

Ferrand este anchetat de însuşire de foloase necuvenite în domeniul asigurărilor de sănătate, într-un caz redeschis recent. În 2017, Ferrand fusese nevoit să demisioneze din funcţia de ministru al teritoriilor din cauza acestui scandal scos la iveală de jurnaliştii de investigaţie, dar care nu a ajuns la faza de urmărire în justiţie. Cazul a fost reluat doar datorită insistenţelor unei asociaţii anticorupţie.

În pofida declaraţiilor reformiste şi pro-integritate cu care Macron şi partidul său, La République en Marche (LREM), au câştigat alegerile, ei îl încurajează acum pe Ferrand să nu părăsească funcţia de preşedinte al Adunării Naţionale.

”Ferrand se bucură de întreaga încredere a preşedintelui. Richard Ferrand este inculpat deci, până la proba contrarie, este nevinovat. E deci normal şi logic ca şeful statului să-i acorde toată încrederea”, a arătat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei franceze, citat de RFI România.

Şi propunerea Franţei pentru funcţia de comisar european al pieţei unice digitale şi industriei europene, responsabil şi de industria de apărare, Sylvie Goulard, este anchetată în prezent de poliţia judiciară pentru presupuse angajări fictive în timpul mandatului său de europarlamentar.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu