Comisia Europeană şi guvernul Marii Britanii ar fi ajuns la un acord privind ieşirea din UE a Regatului Unit, au anunţat joi pe Twitter şefii celor două instituţii executive, Jean-Claude Juncker şi Boris Johnson.

„Acolo unde există voință, există o înțelegere – avem una! Este un acord corect și echilibrat pentru UE și Marea Britanie și este o dovadă a angajamentului nostru de a găsi soluții. Recomand Consiliului Uniunii Europene să susțină această înțelegere”, a fost mesajul lui Juncker.

„Avem o nouă înţelegere excelentă care ne oferă din nou controlul – acum Parlamentul ar trebui să ducă Brexit-ul la bun sfârşit sâmbătă, astfel încât să ne putem de alte priorităţii precum nivelul de trai, sistemul naţional de sănătate, criminalitatea şi mediul”, a scris şi Johnson.

Deocamdată nu se ştiu multe detalii despre prevederile noului acord care ar rezolva problema spinoasă a frontierei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, principalul „măr al discordiei” care a condus la respingerea în Parlamentul britanic al acordului anterior, negociat de Theresa May.

Deşi Johnson este încrezător că înţelegerea negociată de el va trece de Camera Comunelor, se întrevăd deja probleme serioase. Partidul Unionist Democratic din Irlanda de Nord, partenerul din Parlament al conservatorilor lui Johnson, au declarat deja pentru Politico că nu sunt de acord nici cu actualul acord negociat de prim-ministrul britanic.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu