Managerul Thierry Breton, fost ministru al economiei, finanţelor şi industriei între 2005 şi 2007 sub Jacques Chirac, a fost desemnat joi de preşedintele francez Emmanuel Macron drept candidat din partea Parisului pentru funcţia de comisar european, a anunţat miercuri un oficial de la Palatul Elysée, citat de Politico.

Breton o înlocuieşte pe Sylvie Goulard, care a fost respinsă de comisiile Parlamentului European din cauza unor posibile conflicte de interese, şi ar urma să preia un portofoliu gigantic care să conţină laolaltă piaţa comună şi cea mai mare parte a atribuţiilor din domeniul digital şi militar.

Deşi este recunoscut drept o persoană foarte inteligentă şi capabilă, conducând cu succes din postura de director executiv mai multe mari companii franceze, Breton are ca minus-uri amintite de unii oficiali din Franţa aroganţa şi lipsa cunoaşterii în detaliu a mecanismelor europene.

În plus, există şi în cazul său riscuri legate de existenţa unui conflict de interese, generat de fondurile europene primite de compania Aton, la care este în prezent director executiv.

 

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu