Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, a blamat guvernele europene pentru faptul că nu au criticat la momentul oportun escaladarea violenţelor din Orientul Mijlociu, produsă de Iran, în contextul în care apăra decizia guvernului său de a-l ucide pe Qassem Soleimani, liderul Forţei Quds de la Teheran.

„Când Occidentul are aceeaşi poziţie şi când Occidentul spune foarte clar că terorismul este greşit şi nu ar trebui folosit, atunci acel mesaj este auzit de către iranieni şi ei văd forţa colectivă a Occidentului. I-am văzut pe iranieni escaladând [violenţa]  în ultimele câteva luni, dar nu a fost niciun, sau mai degrabă un prea timid răspuns din partea guvernelor europene”, a precizat Grenell în ediţia de luni a publicaţiei Der Podcast.

Ulterior uciderii generalului Soleimani de către o lovitură a unei drone americane pe aeroportul internaţional din Bagdad, survenită vineri, principalele capitale europene au cerut deescaladarea situaţiei, Berlinul, Parisul şi Londra semnând chiar un apel comun în acest sens, dat publicităţii duminică.

„Dacă doriţi deescaladarea şi credeţi că este cu adevărat important să deescaladaţi, aş spune că trebuie să condamnaţi escaladarea de la începuturile ei, ceea ce nu s-a făcut”, a comentat în continuare Grenell.

Sursa: Politico

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu