Peste 35 de morţi şi 190 de răniţi s-au înregistrat marţi la funeraliile generalului iranian Qasem Soleimani din oraşul său natal, Kerman, ca urmare a îmbulzelii produse în rândul zecilor de mii de oameni adunaţi pentru procesiunea funerară, a anunţat televiziunea iraniană de stat, citată de presa internaţională.

Soleimani, comandant al forţelor speciale Quds din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice  din Iran, a fost ucis vineri pe aeroportul internaţional din Bagdad, Irak, în urma unui atac al unei drone americane. Teheranul a decretat trei zile de doliu naţional în memoria generalului, care a fost declarat martir de conducerea religioasă a ţării. Milioane de oameni au ieşit pe străzi în principalele oraşe iraniene pentru a cinsti memoria lui Soleimani şi a profera ameninţări la adresa Statelor Unite, împotriva cărora generalul a condus numeroase operaţii în Orientul Apropiat.

Filmările de la funeraliile de la Kerman surprind imagini cu persoane întinse fără suflare pe asfalt asupra cărora se încearcă efectuarea manevrelor de prim ajutor pe fundalul unor puternice ţipete de groază.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu