Grupul neo-nazist Combat 18 a fost interzis prin lege, a anunțat joi ministrul german de interne Horst Seehofer, a cărui declarație a fost preluată de presa germană.

„Interzicerea de astăzi este un mesaj clar. Extremismul de dreapta și anti-semitismul nu sunt acceptate în societatea noastră”, a precizat Seehofer într-o publicație de presă.

Descinderile poliției la mai multe adrese asociate activității grupului, din șase land-uri germane, în dimineața zilei de joi, s-au soldat cu confiscarea a mai multor arme deținute ilegal și a numeroase materiale de propagandă.

Măsura luată împotriva grupului Combat 2018 survine după ce în Germania s-a înregistrat o creștere semnificativă a frecvenței actelor violente fundamentate de ideologia de extremă-dreaptă. Cele mai cunoscute evenimente de acest fel au fost atentatul eșuat de la sinagoga din Halle, soldată cu moartea a două persoane, și asasinarea politicianului conservator pro-migraționist Walter Lübcke. Ucigașul lui Lübcke era un fost membru al Combat 18.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu