Europarlamentarul Theodoros Zagorakis, fost jucător profesionist de fotbal la cel mai înalt nivel, a fost exclus din partidul de guvernământ Noua Democrație, de centru-dreapta, după implicarea sa într-un scandal între fostul său club, PAOK Salonic, și Olympiakos Pireu, relatează Agerpres.

Zagorakis, căpitan al reprezentativei naționale de fotbal a Greciei la campionatul european din 2004, câștigat surprinzător de eleni, a criticat recomandarea unei instanțe sportive independențe ca formația PAOK Salonic să fie retrogradată și a amenințat cu demisia din partid dacă Liga Profesionistă de Fotbal va da curs recomandării.

„Guvernul nu poate accepta şantajul. Premierul (Kyriakos Mitsotakis) a dispus eliminarea lui Theodoris Zagorakis din partidul Noua Democraţie”, a arătat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al executivului elen.

Recomandarea care a stârnit reacția furibundă a lui Zagorakis, fost președinte al lui PAOK Salonic, vizează retrogradarea lui PAOK și a lui Xanthi, deoarece patronul clubului din Salonic, rusul Ivan Savvidis, ar fi și acționar al celei de-a doua formații elene. Savvidis neagă cu vehemență acuzația și susține că acțiunea este o înscenare a clubului rival Olympiakos Pireu, a cărui dominație în fotbalul grec a fost înlăturată în ultimii ani de PAOK.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu