Cel mai odios și cel mai hârșâit și-au dat mâinile de prin vară, când au început să saboteze guvernul Sandu; dar au decis să scoată la suprafață parteneriatul lor infam abia astăzi, când au cărat după ei toți membrii de partid pentru a-și oficializa relația. Iar respectivii membri de partid i-au urmat obedient pe Dodon și Diacov, ștergând cu buretele toate acuzațiile din trecut ale PSRM față de PDM și viceversa, din care reieșea că, atât unii, cât și ceilalți, au făcut foarte mult rău populației Republicii Moldova.

E drept că și ACUM s-au coalizat anul trecut cu PSRM, dar scopul pe care l-au declarat și au și demonstrat că au vorbit serios a fost reformarea sistemului pus la cale de Plahotniuc și de clanul său de bandiți. De data asta, însă, scopul pe care îl declară unii și ceilalți este ca ACUM să nu ajungă din nou la guvernare. Observăm că, de vreo săptămână-ncoace, centrele de propagandă ale PSRM au fuzionat la nivel de mesaje cu cele ale PDM, lansând ipoteza absurdă că PAS, PPDA, gruparea plahotniucistă ProMD și PȘOR ar coace o alianță. Adică, PSRM și PDM s-au aliat acum, recent, de frica pericolului venirii la putere a lui Șor (personajul preferat de gașca socialistă cu Bătrîncea-n frunte) și Plahotniuc (personajul preferat de rămășițele ”democrate” cu Diacov în frunte). Asta în timp ce liderilor PAS și PPDA li s-a uscat în gât și li s-a uscat cerneala în pixuri de la demersurile care țintesc aducerea în fața legii a celor 2 fugari: Plahotniuc și Șor.

Mai mult decât atât, PAS a făcut un apel public către PDM să nu se alieze cu socialiștii lui Dodon, invocând motive care țin mai degrabă de interesele societății decât de interesele lor electorale. Între timp, socialiștii au grijă să bage zâzanie între echipele PAS și PPDA, îndemnând PPDA să ”scuture jugul și manipulările” PAS-ului, speculând orgoliul rănit al lui Năstase și echipa demotivată a partidului. Iar acesta este și cel de al doilea element esențial din tot acest calabalâc politic pus la cale de ”gânditorii” din PSRM și PDM, în frunte cu Dodon și Diacov.

Articol apărut pe blogul autorului http://www.tudorcojocariu.eu/.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu