Ca și cum criza medicală și economică provocată de coronavirus nu ar fi fost de la bun început suficient de serioasă, în ultimele zile a început și un război informațional stupid între SUA și China despre vinovăția privind COVID-19.

Președintele american Donald Trump insistă să folosească sintagma imbecilă „virus chinezesc” pentru a se referi la COVID-19, în vreme ce presa chineză a început să disemineze către propria populație ideea cel puțin la fel de tâmpită că noul coronavirus ar fi fost implantat de americani în Wuhan.

Presa occidentală (inclusiv cea de la noi) a fost invadată în ultimele zile de o avalanșă de articole privind iresponsabilitatea dictaturii comuniste din China în gestionarea virusului în primele lui zile, proslăvind democrația care ar fi fost în măsură să împiedice răspândirea bolii. Presa chineză contracarează făcând referire la trecerea punctului de vârf al epidemiei în China și la incapacitatea democrațiilor occidentale de a stăvili virusul așa cum au făcut-o autoritățile comuniste de la Beijing: chinezii preconizează chiar că la răspândirea fulgerătoare pe care o are virusul în Europa și SUA, epidemia va reveni în Asia, iar vina o vor purta guvernele occidentale.

Fix de asta avea nevoie lumea în prezent: de guverne care au tratat lamentabil în primă fază epidemia de coronavirus, indiferent de ideologia pe care o revendică, și care, în loc să colaboreze și să se concentreze pe limitarea efectelor nocive ale bolii asupra populației și asupra economiei, încearcă să își acopere erorile împărțind vina în stânga și în dreapta.

Sper ca oamenii de rând de pe toată suprafața globului să nu pice în plasa smintiților așa-ziși democrați sau comuniști, care se obișnuiseră să conducă oligarhic asmuțind categoriile sociale, etniile și națiunile unele împotriva celorlalte. Ar fi excelent dacă această epidemie, până acum o pacoste de nedescris pentru omenire, s-ar constitui în cele din urmă în oportunitatea care să ne deschidă ochii asupra cinismului și nesimțirii celor care conduc destinele lumii și să ajute să reinstaurăm un control real asupra guvernelor.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu