Treizeci de medici și asistenți medicali din Albania îi ajută începând cu ziua de sâmbătă pe colegii lor italieni din Bergamo și împrejurimi în lupta împotrive epidemiei COVID-19, într-un exemplu de solidaritate europeană, anunță Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE).

Cadrele medicale din Albania au fost recrutate pe bază de voluntariat de guvernul de la Tirana și urmează să trateze pacienții din cea mai afectată regiune a Italiei de noul coronavirus pe o perioadă de o lună.

Gestul de solidaritate a fost salutat de mai mulți oficiali italieni, printre care eurodeputații italieni din Parlamentul European și Roberto Montella, secretarul general al OSCE, care au trimis scrisori de mulțumire premierului albanez Edi Rama.

În vreme ce Italia este cel mai afectat stat european de epidemia COVID-19, cu peste 100.000 de persoane infectate cu noul coronavirus și circa 11.500 morți, în Albania s-au înregistrat până în prezent 243 de cazuri și 13 decese.

Cel puțin o jumătate de milion de imigranți albanezi trăiau în Italia înainte de criza COVID-19. Săptămâna trecută, Consiliul European și-a exprimat acordul pentru începerea negocierilor de aderare la UE a statului vest-balcanic despărțit de Italia prin Marea Adriatică.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu